Certificeringen

OSCPoscp

De Offensive Security Certified Professional (OSCP) certificering is ‘s werelds eerste volledig praktijkgerichte offensive security certificering.
Offensive Security daagt de studenten uit om te bewijzen dat ze een duidelijke praktische kennis van penetratietesten hebben d.m.v. een zwaar 24 uur durend examen.
Dit OSCP examen bestaat uit een kwetsbaar afgesloten netwerk, dat is ontworpen om binnen 24 uur te worden gecompromitteerd.
Het examen is volledig praktijkgericht en wordt aangevuld met het indienen van een diepgaand penetratietest verslag van het OSCP examennetwerk en de PWK testsystemen.
De begeerde OSCP certificering wordt toegekend aan studenten die met succes de hoogste rechten hebben verkregen op de systemen in het kwetsbare netwerk.
Een OSCP is, per definitie, in staat om bestaande kwetsbaarheden te identificeren en op een gecontroleerde en gerichte wijze georganiseerde aanvallen uit te voeren.
Het 24 uurs examen toont ook aan dat de OSCP een zekere mate van doorzettingsvermogen en vastberadenheid heeft, misschien nog belangrijker, een OSCP heeft het vermogen om “outside the box” en lateraal te denken.

OSWPcert-logo-oswp

De Offensive Security Wireless Professional (OSWP) certificering is een praktijkgerichte certificering op het gebied van offensieve beveiliging van draadloze netwerken.
De OSWP daagt de studenten uit om te bewijzen dat ze bekwaam zijn om audits op draadloze 802.11 netwerken uit te voeren m.b.v. open source tools, dit d.m.v. een 4 uur durend praktijkgericht examen.
Het OSWP examen bestaat uit diverse speciale draadloze netwerken met verschillende configuraties en kwetsbaarheden.
Taakstelling is dan ook het identificeren, analyseren, en aanvallen van elk van deze draadloze netwerken, met als doel het verkrijgen van toegang tot de netwerk encryptiesleutels.

C|EHceh-logo

Certified Ethical Hacker is een basiscursus m.b.t. ethisch hacken.
Het is een training die met name gericht op begripsvorming, hierin worden begrippen zoals tools, aanvalstechnieken, scannen, testen, beveiligen e.d. uitgebreid behandeld.
Certificering wordt bereikt door een 4 uur durend examen met goed gevolg af te leggen, dit examen bestaat uit een aantal meerkeuze vragen waarbij minimaal een score van 70% behaald moet worden.